Antik dünyanın yedi harikasından birisi olan Halikarnas Mozolesini inşa eden Karialıların zenginlik ve mutluluk kaynaklarını keşfetmeye hazır mısınız? Hazırsanız botlarınızı giyin ve yürüyüşe başlayın.
Uzun mesafe yürüyüş yollarına dahil olan Karia Yolu “Bozburun Yarımadası”, “Datça Yarımadası”, “Gökova Körfezi”, “İç Karia”, “Muğla Çevresi” ve “Dalyan-Ekincik” olmak üzere toplam 6 ana etaptan oluşur. Bu sayede 8yaklaşık 800 km’lik Karia Yolu’nu tatil sürenize göre etaplara bölerek yürüyebilirsiniz.
Karia Yolu, çam ağaçları ve deniz ile çevrili İçmeler’den başlar. Karia Yolu size her zaman aynı güzellikleri sunmaz. Bazen uzun çam ağaçlarının gölgesinde ve Gökova Körfezi’nin aromatik kokusu defne eşliğinde dere yataklarını takip edersiniz. Bazen Bozalan köy kadınları tarafından geleneksel yöntemlerle dokunan halıların göz alıcı güzelliğine hayran kalırsınız. Bazen sıcacık Muğla insanının gönlünde pişen sıcacık köy ekmeğine doyamazsınız. Bazen de eğer yürüyüşünüzü yazın yapıyorsanız, sıcaktan bunaldığınız yerlerde sadece teknelerin gelebildiği turkuaz mavisi tertemiz koylarda yüzebilirsiniz. Etrafa saçılmış antik kalıntılarla dolu engebeli arazide ilerleyen yollarda doğa, tarih ve kültür ile harmanlanıp hayatın sunduğu tüm zenginlikleri alarak yol- culuğunuzu tamamlarsınız.
820 kilometrelik Türkiye’nin en uzun trekking rotası Karia Yolu…
Ege’den Akdeniz’e uzanan ve ismini antik çağda bu bölgede yaşamış Karia Medeniyeti’nden alan bir yürüyüş rotası… Yol boyunca el değmemiş koylardan irili ufaklı, kimisi sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentlere, kendine özgü mimariye sahip çok sayıdaki köyden, zeytin ve badem ağaçları ile dolu tepelere… Tarihin ve doğanın tadına varacağınız bir serüven…
Marmaris ilçe merkezinden İçmeler Mahallesi’ne kadar sahil boyunca deniz sörfü, su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski gibi su sporları imkanı sunan tesislerde adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Muhteşem sualtı fotoğrafları çekebileceğiniz çok sayıdaki dalış noktasında mavi suların derinliklerine dalmadan dönmeyin.